06 svi 2024

NAJAVA HRVATSKOG NACIONALNOG DANA VALORIZACIJE ZNANJA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira događaj koji je dio kampanje podizanja svijesti o važnosti valorizacije znanja koju je pokrenula Glavna uprava Europske komisije za istraživanje i inovacije „Tour de Capitales – Αwareness raising campaign on knowledge valorisation“. Kampanja uključuje niz događaja/konferencija u glavnim gradovima država članica, u kontekstu informiranja i svijesti o europskim istraživačkim i inovacijskim ekosustavima. 

Hrvatski nacionalni dan valorizacije znanja održat će se 4. lipnja 2024. godine  u hotel Zonar u Zagrebu

Cilj nacionalnog dana posvećenog valorizaciji znanja je upoznavanje s najnovijim razvojem politika o valorizaciji znanja i transformacijama istraživanja i inovacija u društvene i gospodarske svrhe. Tom prilikom predstavit će se hrvatski nacionalni ekosustav transfera tehnologije i znanja te primjeri dobre prakse. Na konferenciji će sudjelovati širok raspon sudionika iz hrvatske znanstvene, istraživačke i inovacijske zajednice, predstavnici Europske komisije te predavači iz drugih zemalja.

Događaj će pružiti priliku dionicima iz akademske zajednice, poduzećima i civilnom društvu da se uključe u dvije temeljne inicijative: otvorenu znanost i valorizaciju znanja. 

Više informacija o programu i predavačima možete pronaći OVDJE.

Službeni jezik: osiguran simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik. 

Registracija sudionika dostupna je OVDJE. Broj sudionika je ograničen. 

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci