22 ožu 2024

OBJAVLJEN NATJEČAJ „EUROPSKA NAGRADA ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2024.“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je 18. ožujka objavilo natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2024“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2024).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

Cilj dodjele predmetne nagrade je kroz primjere najboljih politika i praksi, otvoriti nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu za razvoj poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 24. svibnja 2024. godine.

Europska nagrada za promicanje poduzetništva nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, dodjeljuje se od 2006. godine, a do danas je ukupno zaprimljeno više od 4.500 projekata. Nagrada odaje priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za promicanje poduzetništva, izlaganju i dijeljenju primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanju svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu te poticanju i promicanju potencijalnih poduzetnika.

U natječaju za dodjelu EEPA 2024 nagrade sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene MSP stupu Single Market programa.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2024 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja:
1) Promicanje poduzetničkog duha,
2) Ulaganje u poduzetničke vještine,
3) Potpora digitalnoj tranziciji,
4) Poboljšanje poslovnog okruženja i potpora internacionalizaciji poslovanja,
5) Podupiranje održive tranzicije i
6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Kako sudjelovati?

Na portalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupne su sve informacije vezane za natječaj (obrazac za prijavu, upute, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem do 24. svibnja 2024. godine.
Ispunjeni i potpisani PRIJAVNI OBRAZAC pošaljite s napomenom „EEPA 2024“ na e-mail adresu: [email protected].

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na:
https://ec.europa.eu/growth/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci