21 ožu 2024

OBJAVLJENI REZULTATI PROGRAMA ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE ZA 2024. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2024. godinu. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobreno je 21 projekata ukupne vrijednosti 756.000,00 EUR.

Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2024. godinu Ministarstvo je objavilo 29. prosinca 2023. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za 10 općina i za Koprivničko-križevačku županiju.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci