20 ožu 2024

OTVOREN OGRANIČENI JAVNI POZIV ZA PODUZETNIKE: ODLAZAK NA GOSPODARSKE SUSRETE U SKLOPU DOGAĐANJA SWISS BIOTECH DAY 2024

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu događanja povezivanja gospodarskih subjekata SWISS BIOTECH DAY 2024, koja će se održati u Baselu od 22-23. travnja 2024. godine.

Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u Eurostars program. Sudionici događanja također mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

HAMAG-BICRO će po redoslijedu zaprimanja dodijeliti 3 vaučera od 1200 EUR za 3 poduzeća. Sredstva vaučera će se poduzetnicima isplatiti po dostavi dokaza sudjelovanja na događanju (plaćena kotizacija, održani sastanci).  Navedeni troškovi smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom).

Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj, za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa koji su se do 1. ožujka 2024. godine prijavili na platformu Croatian-Swiss Partner Search for Eurostars BioTech područje. Malo i srednje poduzeće (MSP) podrazumijeva mikro, mala i srednja poduzeća koja imaju:

  • manje od 250 zaposlenih;
  • godišnji promet ispod 40 milijuna EUR-a;
  • ukupni iznos bilance ispod 43 milijuna EUR-a;
  • odgovaraju kriteriju samostalnosti (Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 29/2002) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 63/2007, 53/2012, 56/2013) za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa).

Slijedom navedenog, prema hrvatskim nacionalnim pravilima, obrti i fizičke osobe nisu opravdani za financiranje.

Prije samog odlaska na sajam i poslovne razgovore, za sudionike će biti organizirana online radionica o prijavi projekta na program Eurostars kao priprema za sudjelovanje na događanju.

Prijave su otvorene do 25. ožujka 2024. godine do 23:59 sati. Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na [email protected].

Osim prijave HAMAG-BICRO-u, potrebno je i registrirati se i za navedeno događanje na: https://swissbiotechday.ch/registration/

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci