20 ožu 2024

OBJAVLJENI REZULTATI PROGRAMA PODRŠKE REGIONALNOM RAZVOJU ZA 2024. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2024. godinu. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobrena su 2 projekata ukupne vrijednosti 119.000,00 EUR.

Cilj Programa podrške regionalnom razvoju je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2024. godinu Ministarstvo je objavilo 29. prosinca 2023. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a sukladno indeksu razvijenosti, osim područja JLS-a s otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja koje su obuhvaćene posebnim programima.

Sredstva su bila namijenjena za aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za Općinu Kalinovac.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci