15 ožu 2024

USKORO SE OČEKUJE OTVARANJE PRIJAVA ZA MALE ZAJMOVE ZA RURALNI RAZVOJ – AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDU, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Na 293. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Program „Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj“ čime je ispunjen i posljednji preduvjet za ponovno zaprimanje prijava potencijalnih krajnjih primatelja za Financijske instrumente Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. godine – Mali zajmovi za ruralni razvoj.

Kao i ranije tijekom provedbe, koja je započela 2018. godine, prihvatljivi su poduzetnici iz ranga malog gospodarstva i to za investicijske projekte u sektorima poljoprivrede, prerade i šumarstva, koji doprinose ostvarenju ciljeva relevantnih mjera Programa ruralnog razvoja RH.

Ponovnim otvaranjem prijava za Mali zajmovi za ruralni razvoj, koje za Upravljačko tijelo Programa ruralnog razvoja RH provodi HAMAG-BICRO na čijim će mrežnim stranicama biti objavljene detaljne informacije u vezi podnošenja zahtjeva za financiranje, potencijalni krajnji primatelji mogu ostvariti zajam u iznosu od 25.001 do 50.000 EUR za investicije u okviru Podmjera 4.1, 4.2, 6.4 i 8.6 Programa ruralnog razvoja RH. Prihvatljiva su ulaganja u obrtna sredstva do 30% ukupnog iznosa zajma, kupnju živih životinja, rabljene opreme, jednogodišnjeg bilja i druga ulaganja koja nisu moguća u okviru dodjele bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja RH, a sve uz kamatnu stopu od 0,1% i 0,25% ovisno o razvijenosti jedinica lokalne samouprave i uz rok otplate do 10 godina, a iznimno do 12 godina za višegodišnje nasade i za ruralni turizam u JLS koje pripadaju u I-IV skupina razvijenosti.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci