07 ožu 2024

POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA INFRASTRUKTURNO OPREMANJE POSREDNIKA U LANCU DONIRANJA HRANE I BANKE HRANE – OTVOREN ZA PRIJAVE

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5.R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane, koji je od 5. ožujka 2024. otvoren za prijave.

Za provedbu poziva su osigurana EU sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost, u iznosu od 2.090.000,00 eura, od čega je:

  • 1.081.307,00 eura namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane;
  • 1.08.693,00 eura namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane.

Bespovratna sredstava namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.500,00 EUR.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 159.267,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:

  • organizacije civilnog društva;
  • ustanove

Prijave je moguće podnijeti završno sa 5. travnja 2024. godine do 17 sati.

Ovo je drugi takav poziv kojim se prije svega želi omogućiti prijava projektnih prijedloga za infrastrukturno opremanje banki hrane u županijama u kojima takvo opremanje nije provedeno na temelju prvog poziva. Nadalje, poziv je usmjeren i dalje na infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci