08 velj 2024

ODRŽAN 3. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA TOURBO – USMJERAVANJE MIKRO, MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA (MSP-ova) PREMA DIGITALNOJ I ZELENOJ TRANZICIJI U TURIZMU

Dana 08. veljače 2024. godine održan je 3. sastanak lokalnih dionika u okviru projekta TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP-ova) prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu.

Na sastanku koji je organizirala Razvojna agencija PORA KKŽ, sudjelovali su predstavnici: TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Grada Koprivnice, TZ Grada Križevaca, TZ Središnja Podravina, Koprivničko-križevačke županije, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica.

Glavni cilj projekta je umrežavanjem privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora identificirati i razmijeniti primjere dobre prakse projektnih partnera kako bi se doprinijelo digitalnoj i zelenoj tranziciji MSP-ova u turizmu te stvorio održiv i progresivan okvir za integraciju otpornog turističkog sektora u lokalne i regionalne politike.

Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za trgovinu, industriju i plovidbu u Sevilli iz Španjolske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 7 projektnih partnera iz 7 europskih država: Laponsko sveučilište za primijenjene znanosti iz Finske, Trgovačka i industrijska komora Vratsa iz Bugarske, Regija Marche iz Italije, Regija Sjeverni Egej iz Grčke, Tvrtka za turistički marketing i događanja „Doživite Bremerhaven“ iz Njemačke, Vijeće okruga Donegal Irska i  Razvojna agencija PORA KKŽ iz Hrvatske.

Na početku sastanka, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj, Marina Šandor Krznarić srdačno je pozdravila sve prisutne i napravila kratak pregled dosadašnjeg tijeka projekta.

Nakon toga predstavljeni su primjeri dobre prakse koje su projektni partneri prezentirali na 1. međuregionalnom događaju s primjerima dobre prakse koji se održavao od 09. do 10. studenoga 2024. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i daljnje komunikacijske aktivnosti.

Osim primjera dobre prakse predstavljen je i Poziv za iskaz interesa za stručnjake za pružanje inovacijskih usluga MSP-ova u sektoru turizma u okviru pilot akcije kreirane od strane talijanskih i grčkih partnera. Cilj ovog Javnog Poziva je odabir stručnjaka koji su specijalizirani za održivost i digitalizaciju u turizmu kako bi podržali odabrane MSP-ove na pilot područjima (regija Marche i regija Sjeverni Egej) i pružili im savjetodavne usluge o uvođenju inovativnih ideja i praksi te potaknuli na uvođenje zelenih i digitalnih rješenja u njihovo poslovanje. Poziv za Iskaz intresa za stručnjake za pružanje inovacijskih usluga MSP-ova u sektoru turizma otvoren je 30. rujna 2024. godine, a prihvatljivi prijavitelji su s Interreg Europe područja (27 zemalja EU kao i Švicarska i Norveška).

Projekt TOURBO odobren je u okviru 1. Poziva Interreg Europe Programa 2021.-2027. ukupne vrijednosti 1,9 milijuna EUR čija provedba traje od 01. ožujka 2023. godine do 31. svibnja 2027. godine.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci