20 pro 2023

EUROPE DIRECT KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE S UČENICIMA GIMNAZIJE DR. IVANA KRANJČEVA IZ ĐURĐEVCA POSJETIO HRVATSKI SABOR I KUĆU EUROPE U PREDSTAVNIŠTVU EUROPSKE KOMISIJE

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije dana 19. prosinca 2023. godine u suradnji s učenicima i mentoricom iz gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca posjetio je Hrvatski sabor i Kuću Europe u predstavništvu Europske komisije pod motom “Moj EU glas”!

Sudionici ovog događaja bili su predstavnici 11 Europe Direct centara iz Hrvatske, mladi sudionici između 18 i 25 godina kao i njihovi mentori te predstavnici Europske komisije i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu.

Cilj ovog događanja bio je približiti mladima rad Europske komisije i Europskog parlamenta mladima i zainteresirati ih za sudjelovanje u kreiranju europskih politika kroz demokratske dijaloge i procese. 

Ovo događanje ujedno je bila posljednja aktivnost Europe Directa Koprivničko-križevačke županije za ovu godinu.

Tijekom godine održano je šesnaestak radionica, info događaja, Dana otvorenih vrata i ostalih evenata za predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora a ova godine bila je posvećena europskoj godini vještina.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije još od svibnja 2021. godine s ciljem:

  • kontinuiranog, pravovremenog i kvalitetnog informiranja stanovnika na području Koprivničko-križevačke županije o aktualnostima i prioritetima Europske unije;
  • poticanja stanovništva na otvoreni dijalog i aktivno sudjelovanje u davanju mišljenja prema institucijama i tijelima na razini Europske unije;
  • promoviranja vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini;
  • promicanja regionalne mreže mreža.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci