18 pro 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „RAZVOJ KOMPETENCIJA KROZ UČENJE TEMELJENO NA RADU„

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 18. prosinca 2023. godine u Strukovnoj školi Đurđevac održana je Završna konferencija projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“. Korisnik projekta je Obrtnička škola Koprivnica, a projektni partneri su: Koprivničko-križevačka županija, Strukovna škola Đurđevac, Srednja škola Krapina, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište u Bjelovaru, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Veleučilište u Šibeniku, Ipsus d.o.o., Data-link d.o.o., Avalon d.o.o., Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Obrtničko učilište POUKA.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 3.985.363,44 eura, a isti se provodi od 29. prosinca 2019. godine do 29. prosinca 2023. godine.  Glavne aktivnosti projekta su: Uspostava organizacije rada i razvoja Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji; Razvoj te provedba programa redovitoga strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih u Centru kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji; Jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i partnerskih ustanova te mentora zaposlenih kod poslodavaca; Promocija strukovnih zanimanja i rada Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

U prvom dijelu konferencije, a nakon uvodnih pozdravnih riječi prisutnima su se ispred korisnika obratili ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić. Zahvalili su se cijelom projektnom timu i zaposlenicima škola te su izrazili zadovoljstvo na uspješno provedenom projektu.

Prisutnima se također obratila i ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić koja je naglasila kako je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“. Istaknula je kako je ovaj projekt jedan od 220 projekata vrijednosti više od 102 milijuna eura kojima je u okviru istog pružena stručna pomoć. Također je zahvalila svima uključenima u projekt na partnerstvu i suradnji te je navela kako je u planu prijava i treće faze predmetnog projekta.

U nastavku konferencije pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu KKŽ te voditelj projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ Darko Masnec detaljnije je svima predstavio projekt i projektne aktivnosti. Također je svim članovima projektnog tima čestitao na uspješno provedenom projektu.

Zatim se prisutnima obratio i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je izjavio kako su ovakvi projekti jako važni za našu županiju te da im je cilj pružiti lokalno kvalitetno obrazovanje.

Prisutnima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije koji je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenim projektom istaknuvši kako je ovo jedan od prva tri projekta u Republici Hrvatskoj koja su privedena kraju.

Na kraju konferencije obratio se i bivši pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo koji je inicijator reforme Ministarstva znanosti i obrazovanja te je uputio prigodne riječi članovima projektnog tima.

Konferenciji su prisustvovali i županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Damir  Petričević, članovi projektnog tima, predstavnici Razvojne agencije PORE KKŽ, Obrtničke komore KKŽ, Obrtničkog učilišta POUKA, HGK ŽK Koprivnica, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te ostali uvaženi gosti.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci