14 pro 2023

SVEČANOM KONFERENCIJOM OBILJEŽENO 25 GODINA RADA I DJELOVANJA RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ KAO I ZAVRŠETAK PROJEKTA „UZ PORU PO POTPORU“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 13. prosinca 2023. godine održana je Završna konferencija projekta „UZ PORU PO POTPORU“ čiji je nositelj PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, a tom je prigodom ujedno svečano obilježeno 25 godina rada i djelovanja Razvojne agencije PORE KKŽ.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 2.656.671,02 eura, a isti se provodi od 01. travnja 2019. godine do 31. prosinca 2023. godine. Glavna aktivnost projekta je pružanje stručne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave te ostalim javnopravnim tijelima s područja Koprivničko-križevačke županije, rad na procesima strateškog planiranja, edukativnim i informativnim aktivnostima.

U prvom dijelu konferencije, a nakon uvodnih pozdravnih riječi prikazan je video o nekima od najznačajnijih EU projekata provedenih na području Koprivničko-križevačke županije u proteklih 10 godina, koji je izrađen u okviru provedbe navedenog projekta u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, jedinicama lokalne samouprave te javnopravnim tijelima s područja KKŽ.

Ukratko je predstavljen i rad Razvojne agencije PORE KKŽ od samih početaka, kada je 1998. Koprivničko-križevačka županija osnovala Centar za poduzetništvo koji je tada bio jedan od tri takva Centra na području cijele RH. Uz to, sudionici konferencije imali su prilike saznati kako se Razvojna agencija PORA KKŽ s godinama razvijala te su mogli pobliže čuti o sadašnjem djelovanju i zaposlenicima, kao i izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

U nastavku je sve prisutne pozdravila ravnateljica Melita Birčić koja je istaknula da Razvojna agencija PORA KKŽ djeluje kao regionalni koordinator za našu županiju, odnosno da je produžena ruka Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a da je projekt „UZ PORU PO POTPORU“ bio svojevrstan zamašnjak u procesu pripreme i provedbe projekata koji su od velikog značaja za KKŽ te da je do sada Razvojna agencija PORA KKŽ pripremila i/ili provela više od 400 projekata vrijednosti veće od 200 milijuna eura, dok je samo u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ proteklih 5 godina pripremljeno i/ili provedeno više od 220 projekata sveukupne vrijednosti 102 milijuna eura.

Ravnateljica je zahvalila resornom Ministarstvu na pruženoj podršci svih proteklih godina, kao i na osiguranoj tehničkoj pomoći u okviru prošlotjednog potpisanog Sporazuma za novu tehničku pomoć u vrijednosti 620.000,00 eura kojim će se omogućiti nastavak pružanja stručne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata i u sljedeće 2 godine. Zahvalila je na podršci svim korisnicima i partnerima s kojima je Razvojna agencija PORA KKŽ surađivala proteklih 25 godina te je naglasila kako je jedino partnerstvo i suradnja formula za uspješnu pripremu i provedbu razvojnih projekata.

Prisutnima se obratio i predsjednik Upravnog vijeća Razvojne agencije PORE KKŽ, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec koji je čestitao na uspješno provedenom projektu te je izrazio želju za jednako uspješnim radom i suradnjom u narednom razdoblju.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren također je čestitao na uspješno provedenom projektu te je zahvalio i čestitao svim prisutnima na suradnji u svim projektima koji doprinose razvoju naše županije. Istaknuo je kako velik odaziv prisutnih korisnika i partnera na ovoj Završnoj konferenciji potvrđuje uspjeh i entuzijazam djelatnika Razvojne agencije PORE KKŽ te je uputio čestitke i povodom obilježavanja 25. obljetnice rada.

U ime predstavnika jedinica lokalne samouprave, kao i svih korisnika stručne pomoći s područja Koprivničko-križevačke županije, prisutnima se obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je također pohvalio stručnost Razvojne agencije PORE KKŽ i istaknuo predanost u radu kojim pomaže općinama u podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva.

Konferenciji su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren s pročelnicama i pročelnicima, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, voditelj službe za koordinaciju regionalnih koordinatora u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branimir Milardović, viši stručni savjetnik u Upravi za regionalni razvoj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Stjepan Crnov,  predsjednik Upravnog vijeća Razvojne agencije PORE KKŽ Darko Masnec, članovi Upravnog vijeća, načelnici i načelnice te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave, ravnatelji i ravnateljice te ostali predstavnici županijskih ustanova, predstavnici obrtničke i gospodarske komore, turističkih zajednica i ostalih javnopravnih tijela s područja Koprivničko-križevačke županije. Na kraju konferencije uslijedio je prigodni kulturno-umjetnički program.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci