30 lip 2023

U OKVIRU INTERREG IPA ADRION PROGRAMA 2021-2027 RAZVOJNA AGENCIJA PORA KKŽ PRIJAVILA JE TRI PROJEKTA UKUPNE VRIJEDNOSTI 3,6 MILIJUNA EURA

U okviru 1. Poziva na dostavu projektnih prijedloga Interreg IPA Adrion programa transnacionalne suradnje, Razvojna agencija PORA KKŽ prijavila je ukupno tri projekta.

Kao vodeći partner, Razvojna agencija PORA KKŽ zajedno s 5 projektnih partnera (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Italija, Albanija) prijavila je projektni prijedlog pod nazivom Strengthening of institutional capacities for strategic planning (SOCPAD). Glavni cilj projekta je povećanje institucionalnih kapaciteta za teritorijalno i makroregionalno upravljanje kroz međunarodnu suradnju na mapiranju najvećih izazova u strateškom planiranju, uspostava Living Lab modela usmjerenog na inovacije u javnom sektoru i razvoj javnih usluga.

Kao projektni partner, Razvojna agencija PORA KKŽ sudjelovala je u pripremi i prijavi dvaju projekata pod nazivima BioFarms Cluster (BFC) i Enhancing women’s involvement in digital agriculture across rural and urban regions (DIGIFEMME). Glavni cilj prvog projekta je podržati razvoj transnacionalnog i makroregionalnog klastera u biofarmaceutskom i nutricionističkom sektoru kroz Quadruple helix model (umrežavanjem sveučilišta u području biofarmaceutike, poduzetnika iz farmaceutske industrije, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz biljnog sektora, civilnog sektora i ostalih dionika koji mogu doprinijeti njegovom razvoju). Vodeći partner u projektu je Sveučilište Magna Græcia iz Italije, a projektno partnerstvo uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ čine još 7 projektnih partnera iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Albanije.

Projekt Enhancing women’s involvement in digital agriculture across rural and urban regions (DIGIFEMME) fokusiran je na osnaživanje žena u digitalnom poljoprivrednom sektoru i upotrebu blockchain tehnologije za transformaciju poljoprivrednih praksi i upravljanje otpadom. Vodeći partner u projektu je Općina Egaleo iz Grčke, a na projektu uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ sudjeluje još 7 projektnih partnera iz Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata je 3,6 mil. EUR od čega udio Razvojne agencije PORE KKŽ iznosi 420.000,00 EUR, dok je očekivano trajanje projekata 36 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci