30 lip 2023

ODRŽAN „DAN OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI“

U okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“, danas, 30. lipnja 2023. godine, u organizaciji PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je promotivna kampanja pod nazivom „Dani otvorenih vrata EU projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji“ koju je iniciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a s ciljem obilježavanja 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

U okviru navedene promotivne kampanje, Razvojna agencija PORA KKŽ zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom i Europe Directom Koprivničko-križevačke županije organizirala je izložbu 40-ak najznačajnijih EU projekata koji su se u proteklih 10 godina provodili na području županije.

Tijekom proteklih 10 godina članstva Hrvatske u EU, realizirale su se značajne infrastrukturne investicije sufinancirane europskim sredstvima na području Koprivničko-križevačke županije. U suradnji s jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji, kao i županijskim ustanovama i ostalim javnopravnim tijelima, Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi i provedbi brojnih projekata koji su imali značajan utjecaj na poboljšanje kvalitete života svih stanovnika naše županije.

Tako je proteklih 10 godina Razvojna agencija PORA KKŽ sudjelovala u pripremi i provedbi 380 projekata vrijednosti 200 milijuna eura.

Na početku se prisutnima obratila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić koja je nakon pozdravnih riječi istaknula kako Razvojna agencija PORA KKŽ i Europe Direct Koprivničko-križevačke županije nastoje Europsku uniju približiti građanima u čemu je bitno njegovati partnerstvo i suradnju s dionicima s područja županije.

Nakon toga prisutnima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji se zahvalio svim prisutnima na dolasku potvrdivši da ovakav tip događaja i veliki odaziv mnogobrojnih uzvanika potvrđuju kako je Razvojna agencija PORA KKŽ kao regionalni koordinator važan alat za privlačenje EU sredstava i razvoj naše županije.

Danu otvorenih vrata EU projekata ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zatim pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac. Ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije događaju je prisustvovala ravnateljica Željka Kolar, a ispred Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije ravnatelj Zlatko Filipović.

Događaju su također prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije: ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Zlatica Kučko Gudelj te ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić.

Izložbu EU projekata posjetili su i ravnatelji srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić.

Dane otvorenih vrata EU projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji posjetili su i načelnici općina s područja Koprivničko-križevačke županije, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Također, kao dio promotivne kampanje simultano se na društvenim mrežama odnosno facebook stranici Razvojne agencije PORE KKŽ i Europe Directa Koprivničko-križevačke županije odvijala promocija 15 EU projekata te je održana i prigodna nagradna igra, čiji će dobitnici biti izvučeni u subotu, 1. srpnja 2023. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci