28 lip 2023

PREDSTAVNICI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ SUDJELUJU NA POČETNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA TOURBO

Početnom konferencijom koja se održava u periodu od 27. do 28. lipnja 2023. godine u španjolskom gradu Sevilli, službeno je započela provedba projekta „TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu“ koji uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ kao projektnog partnera provodi još 7 projektnih partnera iz 7 europskih država.

U ime Koprivničko-križevačke županije početnoj konferenciji prisustvuje župan i predsjednik županijske Turističke zajednice Darko Koren, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić te suradnica za gospodarstvo i ruralni razvoj Marina Belković.

Projekt TOURBO odobren je u okviru Interreg Europe Programa 2021.-2027. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 mil. EUR, dok je trajanje projekta od 01. ožujka 2023. godine do 28. veljače 2027. godine. Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za industriju i navigaciju Sevilla (Španjolska) i uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ tu su još i: Laponsko sveučilište primijenjenih znanosti (Finska), Trgovačka i industrijska komora Vratsa (Bugarska), regija Marche&nbsp (Italija), regija Sjevernog Egeja (Grčka), Experience Bremerhaven – tvrtka za turistički marketing i događanja (Njemačka) i Vijeće okruga Donegal (Irska).

Glavna svrha projekta je umrežavanje privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora s ciljem stvaranja dugoročnih smjernica za razvoj održivog turizma, kao i razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci