16 lip 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZRNO NADE ZA NAS MLADE“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 16. lipnja 2023. godine održana je Završna konferencija projekta „Zrno nade za nas mlade“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi 24 mjeseca a provedba projekta traje od 30. lipnja 2021. do 30. lipnja 2023. godine. Nositelj projekta ukupne vrijednost 712.066,49 eura je Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

Svrha projekta je smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucionalnog oblika skrbi izvan vlastite obitelji te unaprjeđenje kvalitete, razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Projektom je proširena usluga poludnevnog boravka u gradovima Koprivnici i Ludbregu te uvedena nova usluga poludnevnog boravka za 14 korisnika u gradu Đurđevcu. Cilj programa poludnevnog boravka je poticati zdrav razvoj djece bez adekvatne roditeljske skrbi i djece s problemima u ponašanju kroz brojne edukativne i kreativne aktivnosti te su projektom za djecu organizirane razne prigodne radionice. Projektom su zaposlene nove odgajateljice i opremljeni prostori za rad a novim vozilima omogućen je prijevoz korisnika i terenski rad za mobilne timove.

Na početku konferencije ravnatelj Centra za pružanje usluge u zajednici Svitanje, Mladen Fajdetić pozdravio je sve okupljene i zahvalio svim institucijama i djelatnicima uz čiju suradnju je projekt uspješno priveden kraju te prezentirao ostvarene rezultate projekta. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije, Maja Blažek pridružila se pozdravima, čestitala na uspješnoj provedbi aktivnosti i naglasila važnost širenja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga. U nastavku konferencije djeca su izvela pripremljeni glazbeno-dramski program i prikazan je promotivni video projektnih aktivnosti.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružala je stručnu pomoć Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje tijekom pripreme i provedbe u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje iz Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci