21 tra 2023

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ORGANIZIRANOG NASTUPA ILI NATJECANJA HRVATSKIH GOSPODARSTVENIKA NA VELIKIM MEĐUNARODNIM DOGAĐANJIMA U INOZEMSTVU I SUFINANCIRANJE ORGANIZIRANJE VELIKIH MEĐUNARODNIH DOGAĐANJA U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2023. GODINI

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za sufinanciranje organiziranog nastupa ili natjecanja hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim događanjima u inozemstvu i sufinanciranje organiziranje velikih međunarodnih događanja u republici hrvatskoj u 2023. godini.

Financijska potpora dodjeljuje se kao bespovratna sredstva za pokriće dijela troškova organizacije nastupa ili natjecanja na međunarodnim sajmovima u inozemstvu i organizacije velikih međunarodnih događanja u RH u 2023. godini.

Korisnik može ostvariti pravo na potporu najviše za tri međunarodna događanja godišnje, ukupno najviše do 100.000 EUR po događanju.

Intenzitet potpore je maksimalno 50% ukupnog iznosa prihvatljivog troška za provedbu tražene aktivnosti.

Prihvatljivi korisnici:

  • regionalne organizacije, savezi i komore koje po posebnim propisima zastupaju proizvođače u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, ribarstva i akvakulture ili su osnovane/i po posebnim propisima u svrhu promocije proizvođača u sektoru poljoprivrede, ribarstva i akvakulture, ili udruženja i savezi koji su članovi ili su osnovane/i po posebnim propisima u svrhu promocije proizvođača u sektoru poljoprivrede, ribarstva i akvakulture, ili udruženja i savezi koji su članovi međunarodnih priznatih organizacija i imaju isključivu nadležnost na određenom području zastupanja svojih članova.

Prihvatljivi troškovi po ovom Javnom pozivu:

  • troškovi najma i uređenja izložbeno-prodajnog prostora za potrebe organiziranog nastupa ili natjecanja na velikom međunarodnom događanju;
  • troškovi prijevoza i smještaja stručnjaka koje sudjeluju na velikim međunarodnim događanjima izuzev proizvođača;
  • troškovi izrade kataloga i promidžbenog materijala za potrebe velikog međunarodnog događanja;
  • troškovi oglašavanja;
  • troškovi kotizacije i slanja uzoraka na međunarodna i svjetska ocjenjivanja.

Rok za podnošenja prijava je od 20. travnja 2023. do 28. travnja 2023. godine.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

IZMJENE JAVNOG POZIVA ZA SUFINANCIRANJE ORGANIZIRANOG NASTUPA ILI NATJECANJA HRVATSKIH GOSPODARSTVENIKA NA VELIKIM MEĐUNARODNIM DOGAĐANJIMA U INOZEMSTVU I SUFINANCIRANJE ORGANIZIRANJA VELIKIH MEĐUNARODNIH DOGAĐANJA U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2023. GODINI

Ministarstvo poljoprivreda objavilo je da se izmjenom Javnog poziva za sufinanciranje organiziranog nastupa ili natjecanja hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim događanjima u inozemstvu i sufinanciranje organiziranja velikih međunarodnih događanja u Republici Hrvatskoj u 2023. godini produžuje rok za podnošenje prijava s 28. travnja 2023. godine na 5. svibnja 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci