18 tra 2023

EUROPSKA URBANA INICIJATIVA (EUI) – OBJAVLJENI NOVI NATJEČAJI

U okviru Europske urbane incijative (EUI) objavljena su dva nova natječaja kroz koje se gradovima pruža potpora za poboljšanje i jačanje kapaciteta u osmišljavanju strategija, politika i projekata održivog urbanog razvoja.

1. Razmjena između gradova (City-to-City Exchange)

Ovim pozivom nudi se potpora gradskim tijelima u rješavanju provedbenih izazova povezanih s održivim urbanim razvojem. Prijaviti se mogu samo gradska tijela iz država članica EU-a. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika te iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja.

Prijave traju do 17. studenoga 2023. godine, a moguće su putem sljedeće poveznice.

2. Gradovi u postupku revizije (Peer Review – Cities Under Review)

Cilj ovog poziva je unaprijediti dizajn i provedbu strategija održivog urbanog razvoja kroz postupke sustavnog vrednovanja, suradničkog učenja („peer learning“) i davanja preporuka. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika, iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja te gradova koji nemaju prethodno iskustvo u razvoju strategija održivog urbanog razvoja.

Prijave traju do 29. svibnja 2023. godine, a moguće su putem sljedeće poveznice.

U svrhu pružanja potpore prijaviteljima, dana 3. svibnja 2023. godine održat će se webinar na kojem će EUI tim za jačanje kapaciteta predstaviti okvir i metodologiju objavljenih poziva te odgovoriti na pitanja potencijalnih prijavitelja. Također je moguće rezervirati savjetovanje u trajanju od 15 minuta s EUI timom za jačanje kapaciteta (jedno savjetovanje po prijavi).

Više informacija o navednom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci