17 tra 2023

PROJEKT “NOVI POČETAK” USPJEŠNO SE PRIVODI KRAJU

U Križevcima je u ponedjeljak 17. travnja održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak, na kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, udruge HERA i Razvojne agencije PORA.

Obzirom da projekt završava u svibnju ove godine, projektne aktivnosti su pri završetku, a članovi su razgovarali što još predstoji realizirati. Prostor sigurne kuće je renoviran i opremljen te će uskoro biti spreman za prihvat korisnika. Preostale aktivnosti odnose se na vidljivost i organizaciju edukacija, a tijekom svibnja planira se završna konferencija. Uskoro slijedi postupak terenske kontrole te su članovi tima razgovarali i o pripremi dokumentacije za istu.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, uređen je i opremljen prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci