14 tra 2023

DODIJELJENA JAVNA PRIZNANJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, a u sklopu obilježavanja 30. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, jučer su u dvorani Domoljub dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima, organizacijama i pravnim osobama s područja županije.

Za najviše zasluge u promicanju humanitarnog i volonterskog rada u Crvenom križu, popularizaciji dobrobiti darivanja krvi na području županije te osobnog doprinosa u dobrovoljnom darivanju krvi, kao i aktivno sudjelovanje u zaštiti i spašavanju stanovništva kroz konkretne pomoći i edukacije, Nagrada KKŽ za životno djelo pripala je Stjepanu Lončaru iz Koprivnice.

Za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge na području promicanja ljudskih prava s posebnim naglaskom na promicanje liječenja, rehabilitacije i zaštite ženskih osoba oboljelih od malignih bolesti te organiziranje humanitarnih akcija za vrijeme Domovinskog rata, Nagrada KKŽ za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ dodijeljena je Nevenki Prosenečki iz Križevaca.

Za uspjehe u radu i izuzetan višegodišnji doprinos u promicanju zdravstvene djelatnosti i sestrinstva, višegodišnjem pedagoškom radu u području sestrinstva, organiziranju javnih zdravstvenih akcija te aktivnom sudjelovanju u radu brojnih udruga s područja zdravstva i volontiranja, Plaketa Župana KKŽ pripala je Ruži Evačić iz Kunovec Brega.

Za uspjehe u radu i izuzetan višegodišnji doprinos u promicanju i popularizaciji zaštite okoliša i učinkovitog gospodarenja otpadom kroz znanstveni i edukativni rad s ciljem zaštite i unapređivanja kvalitete života građana županije, Plaketa Župana KKŽ dodijeljena je Dijani Mijač Dretar iz Križevaca.

Za uspjehe u radu i izuzetan višegodišnji doprinos u glazbeno-pedagoškom djelovanju, promicanju i popularizaciji zbornog pjevanja i glazbene kulture te znanstvenom radu na području glazbene umjetnosti, Plaketa Župana KKŽ dodijeljena je Ivani Senjan iz Đurđevca.

Za dugogodišnje uspješne rezultate u promicanju programa obrazovanja mladih i odraslih u tehničkim strukama i zanimanjima te doprinos u organiziranju i realizaciji programskih aktivnosti u područjima tehničke kulture i inovatorstva, kako na području županije tako i šire, Nagrada KKŽ za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ pripala je Ivanu Knoku iz Križevaca.

Za doprinos ugledu i promociji Županije u promicanju i popularizaciji kulturno-umjetničkog amaterizma na području zbornog pjevanja tradicijskim načinom i time očuvanja kulturne baštine te uspješnim nastupima na državnim natjecanjima, Nagrada KKŽ za doprinos ugledu i promociji Županije dodijeljena je Kulturno-umjetničkom društvu „Petar Preradović“ Đurđevac – Ženskom vokalnom sastavu Đurđevčice iz Đurđevaca.

Za doprinos ugledu i promociji Županije kroz samostalni umjetnički rad, a posebno na području likovne umjetnosti, Nagrada KKŽ za doprinos ugledu i promociji Županije dodijeljena je Ivanu Andrašiću iz Koprivnice.

 Za iznimno postignuće u protekloj godini kroz mnogobrojne scenske nastupe i oživljavanje kultne televizijske serije „Gruntovčani“, a time i očuvanje kulturne baštine te tradicije podravskoga kraja, Nagrada KKŽ za iznimno postignuće u protekloj godini pripala je Udruzi „Sigečko srce“ – KUD-u Gruntovec iz Sigeca.

Za iznimno postignuće u protekloj godini ostvareno vrhunskim poslovnim rezultatima usmjerenima na unaprjeđivanje rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva s ciljem izgradnje konkurentnog gospodarstva, Nagrada KKŽ za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljena je Poljocentru, trgovačkom društvu za trgovinu i usluge d.o.o. iz Križevaca.

Za uspjehe u radu i postignute rezultate na području njegovanja folklora i očuvanja kulturne baštine, posebno očuvanja zbornog pjevanja te uspješnog tamburaškog i folklornog nastupanja, Zahvalnica KKŽ pripala je Kulturno-umjetničkom društvu „Stari graničar“ iz Cirkvene.

Za uspjehe u radu i postignute rezultate na području njegovanja folklora i očuvanja kulturne baštine kroz pjesmu, plesove i običaje potkalničkoga Prigorja, a posebno zbog obnove i rekonstrukcije tradicijske nošnje, Zahvalnica KKŽ dodijeljena je Kulturno-umjetničkom društvu Prigorec iz Svetog Petara Orehovca.

Za uspjehe u radu i postignute rezultate u unapređenju kvalitete odgojno-obrazovnog rada s predškolskom djecom usmjerenog njegovanju folklora i očuvanju kulturne baštine, Zahvalnica KKŽ dodijeljena je Milki Novaković iz Gole.

Za uspjehe u radu, svestranost i kreativnost te postignute rezultate u očuvanju tradicije i kulturne baštine kroz prikupljanje i obnovu starina te stvaranje etno zbirke, Zahvalnica KKŽ dodijeljena je Biserki Horvat iz Koprivničkih Bregi.

Za uspjehe u radu i postignute rezultate kroz šezdesetogodišnji rad na području kiparstva, odnosno likovne umjetnosti, čuvanja i promicanja kulturnih i tradicijskih dobara te humanog djelovanja u vatrogastvu, Zahvalnica KKŽ dodijeljena je posthumno Đuri Zvonaru iz Šemovaca.

Film o dobitnicima javnih priznanja:

 Još jednom čestitamo svim dobitnicima javnih priznanja te im zahvaljujemo što su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i drugim područjima uvelike doprinijeli razvoju, ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije!

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci