07 ožu 2023

ZAPOČELO PODNOŠENJE OVOGODIŠNJEG JEDINSTVENOG ZAHTJEVA ZA UKUPNU POTPORU VRIJEDNU 490,6 MILIJUNA EURA

Od ponedjeljka, 06. ožujka 2023. do 15. svibnja 2023. godine u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju može se podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu. Svoj zahtjev korisnici mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, nakon čega isti moraju isprintati, vlastoručno potpisati te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Jedinstveni zahtjev je moguće podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis. Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz ovoga Pravilnika biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura.

Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih izravnih plaćanja i proizvodno vezanih izravnih plaćanja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., IAKS mjera ruralnog razvoja i mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2023. godinu.

Također, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je detaljnije informacije o zahtjevima za potporu iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi kao i o zahtjevima za potporu iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci