28 velj 2023

OBJAVLJENI NATJEČAJI EIT FOOD ENTREPRENEURS

Eit Food Entrepreneurs objavio je natječaje:

1.) Seedbed Incubator

Cilj programa: transformirati znanstvene i tehnološke inovacije u tržišno orijentirano poslovanje.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • svi koji posjeduju tehnologiju utemeljenu na znanosti, s minimalnom razinom tehnološke spremnosti (TRL) 4, a koja može pomoći u transformiranju prehrambenog sustava
  • mogućnost prijave individualno ili u timu
  • prijavitelji trebaju biti stanovnici ili državljani EU koji imaju osnovanu tvrtku ili je planiraju osnovati.

Rok za prijavu je 26. ožujka 2023. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

2.) RISINGFOODSTARS PROGRAM

Cilj programa RisingFoodStars: identifikacija scale-up tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora te njihovo osnaživanje s ciljem značajne promjene budućeg prehrambenog sustava.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • tvrtka iz EU ili Horizon Europe zemalja;
  • male tvrtke (između 5 i 49 zaposlenika i manje od 10 milijuna eura prometa);
  • tvrtka koja je prošla fazu ideje, ima kupce koji plaćaju i sa svojim proizvodima se uklapaju u domaće tržište.

Rok za prijavu na program RisingFoodStars je od 26. siječnja 2023. do 26. ožujka 2023. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

3.) ACCELERATOR NETWORK PROGRAM

Cilj programa: proširivanje mreže poslovanja, ubrzavanje napretka, ubrzavanje tehnološke inovacije i ubrzavanje samog poslovanja.

Program je namijenjen za registrirane (pre) startu-pove koji žele ispitati tehnologiju i ubrzati svoje poslovanje u svrhu postizanja krajnjeg cilja- uspješno uvođenje rješenja na tržište.

Rok za prijavu za EIT Food Accelerator Network je od 26. siječnja 2023. godine do 26. ožujka 2023. godine. 

Više informacija možete pronaći OVDJE.

4.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023

Organizacija EIT Food objavila je natječaj za projekt „RIS Consumer Engagement Labs“ te je u potrazi za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • Znanstvene institucije koje ispunjavaju sljedeće uvjete:
    • djeluju kao visokoškolski institut ili javni istraživački institut,
    • posluju u zemlji ciljanoj pozivom,
    • posjeduju znanja i vještina potrebnih za implementaciju projektnih aktivnosti,
    • podnose prijavu zajedno s tvrtkom – proizvođačem hrane iz iste zemlje.
  • Proizvođači hrane koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
    • registrirani su kao pravne osobe,
    • posluju u zemlji ciljanoj pozivom,
    • proizvodnja je usmjerena proizvodima za krajnje potrošače (ne na sastojke hrane ili usluge povezane s hranom),
    • posjeduju znanja, vještina potrebnih za implementaciju projektnih aktivnosti,
    • podnosi prijavu zajedno sa znanstvenom organizacijom iz iste zemlje.

Rok za prijavu je 14. ožujka 2023. godine a više informacija o navedenom Pozivu možete vidjeti OVDJE.

5.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS LINIJA ZA PREDSTAVNIKE JAVNOG SEKTORA (PSRAL) 2023.

EIT Food RIS PSRAL nudi mogućnost izgradnje kapaciteta kroz stručne edukacije za predstavnike javnog sektora u zemljama EIT Regionalne inovacijske sheme u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi. Program pruža uvid u nove poljoprivredno-prehrambene tehnologije, inovacijske politike i primjere dobrih praksi u iskorištavanju javno financiranih istraživačkih infrastruktura za industrijsko orijentirano istraživanje, razvoj i poduzetništvo.

Prihvatljivi prijavitelji su znanstvene organizacije koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • djeluju kao visokoškolski institut ili javni istraživački institut,
  • posluju zemlji ciljanoj pozivom,
  • posjeduju komercijalno relevantnu istraživačku infrastrukturu za poljoprivredno-prehrambeni sektor u jednom od područja inovacija u hrani EIT-a, uključujući ciljanu prehranu, održivu akvakulturu, održivu poljoprivredu, alternativne proteine, digitalnu transformaciju i sljedivost te kružne prehrambene sustave,
  • posjeduju znanja, vještina i resursa potrebnih za implementaciju projekta i aktivnosti.

Rok za prijavu je 14. ožujka 2023. godine, a više informacija o Pozivu možete vidjeti OVDJE.

6.) EIT FOOD OPEN INNOVATION CALL 2023

EIT Food organizacija objavila je Open Innovation Call 2023 s ciljem razvoja projektnih prijedloga i projekata kojima bi se kroz inovacije i inovativna rješenja stvorile pozitivne promjene u poljoprivredno – prehrambenom sustavu.

Prihvatljivi prijavitelji: sudionici iz država članica EU i pridruženih zemalja Horizon Europe.

Rok za prijavu je 13. travnja 2023. godine.

Više informacija o EIT Food Open Innovation Call 2023 možete pronaći OVDJE.

7.)  SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023

Organizacija EIT Food objavila je natječaj za projekt „RIS Consumer Engagement Labs“ te je u potrazi za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • Znanstvene institucije koje ispunjavaju sljedeće uvjete:
  • djeluju kao visokoškolski institut ili javni istraživački institut,
  • posluju u zemlji ciljanoj pozivom,
  • posjeduju znanja i vještina potrebnih za implementaciju projektnih aktivnosti,
  • podnose prijavu zajedno s tvrtkom – proizvođačem hrane iz iste zemlje.

Rok za prijavu je 14. ožujka 2023. godine, a više informacija o navedenom Pozivu možete vidjeti OVDJE.

8.) EIT FOOD TEST FARMS

Program Test Farms temelji se na provedenom istraživanju među start-up tvrtkama iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje su navele postojanje poteškoća u pronalasku poljoprivrednih zemljišta gdje bi testirali i dokazali svoje inovacije te pristupili novim tržištima. Program je također osmišljen kako bi pridonio pametnoj revoluciji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Povezivanje tehnologije i novih metoda poljoprivrede sa sobom donosi priliku za održiviju poljoprivredu, povećanje prinosa, poboljšanje prehrane i upravljanje dragocjenim poljoprivrednim resursima.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • poljoprivrednici;
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva;
  • tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje se bave primarnom proizvodnjom hrane, za suradnju s inovativnim start-up tvrtkama iz Europe kojima će dati pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima ili postrojenjima u cilju testiranja i dokazivanja njihovih inovativnih rješenja.

Rok za prijavu je od 10. veljače 2023. godine, a više informacija o samom natječaju možete vidjeti OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci