14 velj 2023

OBJAVLJEN INDIKATIVNI PLAN OBJAVE PRVIH NATJEČAJA IZ STRATEŠKOG PLANA ZPP

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je indikativni plan objave natječaja intervencija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. te preostale natječaje iz Programa ruralnog razvoja, a koji su u planu tijekom 2023. godine.    

Plan uključuje prve natječaje u okviru Strateškog plana, kojeg je Europska komisija Hrvatskoj odobrila u listopadu 2022. godine.

U prvom kvartalu ove godine korisnici mogu očekivati objavu natječaja iz Strateškog plana – i to u sklopu intervencije za osiguranje poljoprivredne proizvodnje, potporu prenošenju znanja i pružanju savjetodavnih usluga, a kao i do sada, po potrebi će se osigurati sredstva za obnovu poljoprivrednog potencijala stradalog prirodnom nepogodom.

U istom kvartalu planirani su i natječaji Mjere 22 za izvanrednu potporu poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu, kao i natječaj operacije 4.4.1. za neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša iz Programa ruralnog razvoja.

U drugoj polovici 2023. godine, između ostalog očekuju se i prvi natječaji za investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, male poljoprivrednike te razvoj poslovanja u ruralnim područjima.

Više informacija dostupno je OVDJE dok je Indikativni plan objave natječaja u 2023. godini dostupan na sljedećem linku: https://ruralnirazvoj.hr/indikativni-plan-objave-natjecaja-u-2023/

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci