10 velj 2023

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „POMOĆ JE MOĆ 2“ OPĆINE LEGRAD

Dana 10. veljače 2023. godine u društvenom domu u Legradu održana je Početna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“. Nositelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Općine Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Cilj projekta je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području 6 jedinica lokalne samouprave. Ciljanoj skupini pripada ukupno 19 žena pripadnica teže zapošljivih/ranjivih skupina koje će brinuti za ukupno 114 krajnjih korisnika – starijih i/ili nemoćnih osoba.

Ukupna vrijednost projekta je 124.600,17 € (938.800,00 kn). Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početku konferencije voditeljica projekta Ana Valek ukratko je prezentirala i predstavila projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te se zahvalio svim projektnim partnerima na suradnji kao i Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na pružanju stručne pomoći u pripremi i provedbi ovog, ali i svih ostalih projekata. Prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić koji je čestitao svim Općinama na provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji doprinosi dobrobiti svih mještana.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ istaknula je kako je dugoročna i kvalitetna suradnja jedinica lokalne samouprave u ovim projektima garancija njihove uspješnosti. Također, navela je kako je ovo jedan od pet projekata iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI, faza III koje Razvojna agencija PORA KKŽ stručno podržava, a u okviru kojih će biti zaposleno 84 žena koje će brinuti za 500-tinjak starih i nemoćnih korisnika.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica, a u ime Općina projektnih partnera načelnik Stjepan Milinković.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta te će je nastaviti pružati i u provedbi u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci