31 sij 2023

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAPOSLI I POMOZI” OPĆINE DRNJE

Dana 31. siječnja 2023. godine u Društvenom domu u Drnju održana je Početna konferencija projekta „Zaposli i pomozi” Općine Drnje. Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI – faza III. Nositelj projekta „Zaposli i pomozi“ je Općina Drnje, a projektni partneri su Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva. Ujedno se projektom nastoji potaknuti socijalna uključenost te poboljšati razina kvalitete života krajnjih korisnika na području pet općina Koprivničko-križevačke županije. Projektom „Zaposli i pomozi“ osigurano je zapošljavanje 23 žena pripadnica ciljane skupine, koje će brinuti za ukupno 140 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 150.921,76 EUR (1.137.120,00 kuna). Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početku konferencije voditelj projekta gospodin Nikola Grčić ukratko je predstavio projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Drnje gospodin Petar Dombaj i zahvalio svim partnerima, koordinatorima, ženama pripadnicama ciljane skupine te PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na stručnoj podršci i pomoći. Također, istaknuo je kako je upravo ovo jedan od najvažnijih projekata za Općinu jer se kroz njega pruža pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Svim prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić koji je izrazio čestitke svim Općinama na sudjelovanju te naveo kako se nada da će sljedeća faza projekta trajati duže i pružiti priliku za zaposlenje još većem broju žena pripadnica ciljane skupine.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI najkonkretniji upravo zbog višestruke koristi koje donose ciljnoj skupini i krajnjim korisnicima te kako se veseli daljnjoj suradnji u ovoj ali i sljedećim fazama projekata Programa zapošljavanja žena ZAŽELI.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila gospođa Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica te u ime Općina projektnih partnera načelnik Općine Peteranec gospodin Ivan Derdić.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta te će je nastaviti pružati i u provedbi u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci