26 sij 2023

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAŽELI – PROVEDI 3!” OPĆINE VIRJE

Dana 26. siječnja 2023. godine u Društvenom domu u Virju održana je Početna konferencija projekta “Zaželi – provedi 3!” Općine Virje. Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI – faza III. Nositelj projekta „Zaželi – provedi 3!“ je Općina Virje, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva. Ujedno se projektom nastoji potaknuti socijalna uključenost te poboljšati razina kvalitete života krajnjih korisnika na području Općine Virje. Projektom „Zaželi – provedi 3! osigurano je zapošljavanje 9 žena pripadnica ciljane skupine, koje će brinuti za ukupno 60 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.056,34 EUR (444.960,00 kuna). Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početku konferencije voditeljica projekta gospođa Kristina Filipović ukratko je predstavila projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga, sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Virje gospodin Mirko Perok te istaknuo kako se nakon završetka ove 3. faze projekta koja traje 8 mjeseci očekuje nastavak projekta koji će se provoditi tijekom više godina. Na kraju se prisutnima obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić i istaknuo dvostruki značaj ovog projekta to jest za žene pripadnice ciljane skupine kroz zapošljavanje te za krajnje korisnike o kojima će one voditi brigu. Također, iskazao je nadu da će sljedeća faza projekta trajati duže i pružiti priliku za zaposlenje još većem broju žena pripadnica ciljane skupine.

Nakon završetka Početne konferencije uslijedilo je potpisivanje Ugovora o radu s pripadnicama ciljne skupine koje će brinuti za ukupno 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije već četvrtu godinu uspješno surađuje s Općinom Virje u pripremi i provedbi projekata iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI te joj pruža potrebnu stručnu pomoć, a sve u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci