24 sij 2023

OTVOREN POZIV ZA „PRIČE O EUROPSKOJ BAŠTINI“ (EUROPEAN HERITAGE DAYS STORIES)

„Priče o europskoj baštini“ (European Heritage Days Stories) inicijativa je Europske komisije i Vijeća Europe, koja potiče inovativne projekte u lokalnim zajednicama diljem Europe. Poziv je to na dijeljenje zanimljivih priča o europskoj kulturnoj baštini koje će se objaviti kao Priče Dana europske baštine.

Dani europske baštine događaji su koji okupljaju europske građane kako bi proslavili, podijelili i podržali aktivnosti lokalnih zajednica u Europi čija paneuropska priroda pomaže u isticanju europske dimenzije i vrijednosti europske baštine.

Ciljevi Poziva:
  • potaknuti ljude da se bave europskom kulturnom baštinom i ojačati osjećaj pripadnosti europskom zajedničkom prostoru;
  • prikupiti svjedočanstva/priče koje daju uvid u to kako zajednice razumiju europsku dimenziju lokalne baštine;
  • identificirati i promovirati zajednice koje se bave baštinom u skladu s europskim vrijednostima i dugoročnom perspektivom suradnje;
  • nagraditi zajednice za njihov trud i potaknuti ih da dalje razvijaju svoje priče;
  • motivirati i potaknuti zajednice, dobitnike nagrada za europsku baštinu/nagradu Europa Nostra i mjesta s Oznakom europske baštine (EHL) da sudjeluju u Danima europske baštine.

Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promovirati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura.

Prijave se predaju putem obrasca za prijavu, na engleskom ili francuskom jeziku, a rok za predaju je 28. veljače 2023 godine.

20 najbolje rangiranih projektnih ideja bit će pozvano da dostave detaljne projektne prijedloge i proračune koji će se razmatrati u sljedećoj fazi postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Postupak odabira i kriterije pronađite na stranici Priče Dana europske baštine. Pobjednici će biti objavljeni 15. lipnja 2023. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci