16 sij 2023

U TIJEKU JE OPREMANJE NOVIH PROSTORA SIGURNE KUĆE

U prostorima Županijske uprave danas je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, udruge HERA i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Projekt ulazi u završnu fazu (svibanj 2023.) te su članovi projektnog tima analizirali dosad provedene aktivnosti i dogovarali se oko rada u preostalom razdoblju. Većina ključnih aktivnosti je izvršena te je trenutno u tijeku opremanje sigurne kuće. Nakon opremanja, nova će sigurna kuća od veljače biti spremna za prihvat štićenika (koji su do sada bili smješteni u privremenim unajmljenim prostorima).

Financijski najznačajnija aktivnost (vrijednosti više od 530 tisuća eura) uključivala je rekonstrukciju prostora za sigurnu kuću, a do kraja projektnog razdoblja preostale su aktivnosti javnih kampanja i edukacija.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je  1.225.546,55 eura za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci