25 stu 2022

TREĆI NATJEČAJ ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PROGRAMA BUSINESS DEVELOPMENT AND INNOVATION CROATIA

Objavljen je treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa „Business Development and Innovation Croatia“, za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth) i bit će otvoren do 31. siječnja 2023. godine do 14:00 sati.

Program se financira iz norveške darovnice, te je dio financijskog mehanizma europskog gospodarskog prostora (EEA – European Economic Area) i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants).

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, „ozelenjivanje“ postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Iz ovog programa u razdoblju 2014. – 2021., hrvatskim privatnim tvrtkama za financiranje njihovih projekata iz navedenih područja dodijeljeno je više od 19 milijuna eura, a u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima je na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci