14 stu 2022

ODRŽAN 24. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Ovogodišnji 24. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 11. do 13. studenoga 2022. godine u prostorima sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Sajam je ove godine okupio oko 200-tinjak izlagača iz cijele Hrvatske koji su brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Tema ovogodišnjeg sajma bila je energetska učinkovitost i primjena obnovljivih izvora energije.

Obrtnički i gospodarski sajam održavao se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori sajma bili su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica HOK, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Ovogodišnji partner sajma bila je Varaždinska županija, glavni pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na svečanom otvorenju sajamske manifestacije dobrodošlicu gostima i izlagačima poželio je župan Darko Koren, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn.

U nastavku programa održan je tradicionalni program krštenja mošta po Križevačkim štatutima, a poseban doprinos svečanosti dale su članice Križevačke djevojačke straže.

Tijekom tri dana Sajma održane su brojne prezentacije zanimanja učenika strukovnih škola, programi i aktivnosti institucija s područja Koprivničko-križevačke županije, izložba malih životinja kao i dva Okrugla stola na temu „Obnovljivih izvora energije za učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju“ i „Kratkih lanaca opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije kao član mreže Europe od 11 Direct centara u Hrvatskoj predstavila je aktivnosti Europe Direct centra Koprivničko-križevačke županije čiji glavni cilj je informiranje šire javnosti o djelatnostima Europske Unije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci