27 lip 2022

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA AKTIVNOSTI PROJEKATA SURADNJE LAG-OVA

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje« u okviru Mjere 19 koja se odnosi na potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom Zajednice) iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 18 milijuna kuna, a intenzitet potpore može iznositi do 100 % prihvatljivih troškova projekta suradnje.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za provedbu aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje iz lokalnih razvojnih strategija odabranih lokalnih akcijskih grupa (LAG), dok su ciljevi projekata suradnje razmjena iskustava i primjera dobre prakse, prijenos znanja, poboljšanje kapaciteta LAG-a, promocija inovacija i stvaranje mreža.

Prihvatljivi korisnici su odobreni LAG-ovi za programsko razdoblje 2014. – 2020. i lokalna, javno-privatna partnerstva koja provode neki oblik lokalne razvojne strategije.

Prihvatljivi troškovi su:

  • organizacija događaja (sastanaka, radionica, konferencija i sl.);
  • putni troškovi;
  • troškovi usluga, građenja/opremanja građevina i nabave opreme;
  • nematerijalni troškovi, a koji moraju biti vezani za provedbu aktivnosti međuteritorijalnih i transnacionalnih projekata suradnje.

Podnošenje Zahtjeva za potporu je u razdoblju od 1. srpnja 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine.

Više informacija dostupna je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci