20 lip 2022

OBJAVLJEN PETNAESTI NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 5.2.1 OBNOVA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je petnaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Na ovom natječaju ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine.

Ukupna vrijednost objavljenog natječaja je 20.000.000,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta za:

  • štete uzrokovane prirodnom nepogodom koja je nastala nakon 01. siječnja 2022. godine;
  • štete uzrokovane katastrofalnim događajem (zlatna žutica).

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 12:00 sati 24. lipnja 2022. godine do 12:00 sati 29. srpnja 2022. godine.

Više informacija dostupna je OVDJE.

 

PRVE IZMJENE PETNAESTOG NATJEČAJA ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 5.2.1. OBNOVA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve izmjene petnaestog Natječaja za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Mijenja se rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde i podnošenje zahtjeva za potporu i sada je od 12:00 sati 24. lipnja 2022. godine do 12:00 sati 02. rujna 2022. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci