15 lip 2022

DANI OTVORENIH VRATA U OKVIRU PROJEKTA ROBOTICO U STRUKOVNOJ ŠKOLI ĐURĐEVAC

Dani otvorenih vrata u okviru projekta ROBOTICO – ROBOTics in Interregional COoperation održavaju se 14. i 15. lipnja 2022. godine u Strukovnoj školi Đurđevac.

Ispred Koprivničko-križevačke županije u prvom danu otvaranja prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao partnerima na projektu te istaknuo važnost praćenja trendova u svijetu elektrotehnike i računalstva podsjetivši kako će i Županijski Centar kompetencija u sklopu Strukovne škole Đurđevac razvijati nova znanja te kroz moderne kurikulume unaprijediti postojeće programe iz tih područja.

Zahvalu Županiji i projektnim partnerima iz Osnovne škole Csurgó te Osnovne škole Ferdinandovac koji sudjeluju na projektu ROBOTICO uputio je i ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar pohvalivši posebno učenike i mentore na predanom radu te inovacijama i znanjima koje stječu kroz spomenuti projekt.  

Kroz dva dana članovi projektnog tima održavat će radionice iz područja robotike, mehatronike, programiranja i 3D modeliranja.

Projekt ukupne vrijednosti 236.922,04 EUR, provodi se u okviru programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 a predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci, od 01. siječnja 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

Vodeći partner u projektu je Strukovna škola Đurđevac, a projektni partneri su Osnovna škola Ferdinandovac i Osnovna škola Csurgó iz Mađarske.

Osnovni cilj provedbe projekta ROBOTICO je popularizacija STEM-a u području robotike te usvajanje novih znanja o mehatronici, astronomiji, programiranju i 3D modeliranju kroz zajednički razvijene izvannastavne programe i specijalizirane radionice u kampovima.

Stručnu pomoć prilikom provedbe navedenog projekta Razvojna agencija PORA KKŽ pruža vodećem partneru Strukovnoj školi Đurđevac i projektnom partneru Osnovnoj školi Ferdinandovac u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci