13 lip 2022

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA ROBOTICO

Šesti sastanak projektnih partnera održan je 13. lipnja 2022. godine u sklopu provedbe projekta ROBOTICO – ROBOTics in Interregional COoperation u Osnovnoj školi Csurgó u Mađarskoj. Projekt ukupne vrijednosti 236.922,04 EUR, provodi se u okviru programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci, od 01. siječnja 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

Sastanku su prisustvovali vodeći partner u projektu Strukovna škola Đurđevac i projektni partneri iz Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole Csurgó u Mađarskoj.

Na sastanku se raspravljalo o tekućim projektnim aktivnostima provedbe projekta koje slijede u zadnjem, petom kvartalu provedbe projekta. Najvažnije projektne aktivnosti koje slijede su: Dani otvorenih vrata 14. i 15. lipnja 2022. godine u Strukovnoj školi Đurđevac, studijsko putovanje na Automatica sajam u München od 22. do 24. lipnja 2022. godine, posljednja dva kampa o robotici u organizaciji Osnovne škole Csurgó krajem lipnja i početkom srpnja 2022. godine, te završna konferencija predviđena za 23. kolovoza 2022. godine.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućim manjim izmjenama proračuna na kraju petog izvještajnog razdoblja te održivosti projekta nakon njegove provedbe.

Osnovni cilj provedbe projekta ROBOTICO je popularizacija STEM-a u području robotike. Sa robotikom kao interdisciplinarnim područjem profesori i učenici će razvijati znanje o mehatronici, astronomiji, programiranju i 3D modeliranju kroz zajednički razvijene izvannastavne programe i specijalizirane radionice u kampovima. Vodeći partner Strukovna škola Đurđevac već ima iskustava u implementaciji projekata u području robotike i programiranja pa će to znanje unaprijediti i prenijeti ostalim projektnim partnerima.

Stručnu pomoć prilikom provedbe navedenog projekta Razvojna agencija PORA KKŽ pruža vodećem partneru Strukovnoj školi Đurđevac i projektnom partneru Osnovnoj školi Ferdinandovac u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci