13 lip 2022

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U HOTELIMA (JP EU-3/2022)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u hotelima.

Svrha ovog Javnog poziva je potaknuti hotelski sektor da u skladu s ciljevima politika EU i nacionalnih politika primjenjuju red prvenstva gospodarenja otpadom, pri čemu je prvi i najvažniji korak sprječavanje nastanka otpada, odnosno njegovo smanjenje na izvoru. Nabavom uređaja smanjuje se količina biootpada koji se odlaže na odlagalište te potiče sprječavanje nastanka otpada čime se daje doprinos gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Pravo na korištenje sredstava Fonda po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti pravne osobe, i to javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i trgovačka društva.

Bespovratna sredstva po ovom Pozivu dodjeljuju se putem sredstava pomoći i subvencija, što može iznositi najviše do 40% opravdanih troškova po jednom zahtjevu, ali ne više od 150.000,00 kn po jednom zahtjevu.

Rok za dostavu zahtjeva na Javni poziv za sufinanciranje završava istekom kalendarske godine (31. prosinca 2022. godine) odnosno objavom Fonda o danu iskorištenosti predviđenih sredstava namijenjenih predmetu ovog Javnog poziva, ovisno koji uvjet prije nastupi.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci