26 tra 2022

U STRUKOVNOJ ŠKOLI ĐURĐEVAC ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA

Logo projekta Uz PORU po potporu

U Strukovnoj školi Đurđevac danas je održan Dan otvorenih vrata na kojem su nastavnici i učenici osnovnoškolcima i ostalim posjetiteljima prezentirali 16 različitih strukovnih zanimanja. Dan otvorenih vrata posjetili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, resorna pročelnica Ana Mušlek i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić koji su u pratnji ravnatelja škole Darka Špoljara obišli učenike i pobliže se upoznali s nastavnim programima, Erasmus+ projektima te brojnim izvannastavnim aktivnostima.

Ravnatelj Špoljar je kazao je ovo prilika za učenike osnovnih škola i roditelje da se informiraju o svim zanimanjima koje nudi đurđevačka Strukovna škola.

„Ovakvom prezentacijom zanimanja na Danu otvorenih vrata nastojimo se otvoriti prema javnosti, prema gospodarstvenicima, a prvenstveno prema učenicima i roditeljima kako bismo im pružili sve potrebne informacije. Pokušat ćemo pokazati što svako zanimanje nosi jer nam je važna motivacija učenika kako bismo im mogli dati maksimum u obrazovnom smislu. Imamo najavljene posjete nekoliko osnovnih škola, a neke su prijavile i za sljedeći Dan otvorenih vrata koji će se održati 9. svibnja u istom prostoru“, dodao je ravnatelj Špoljar.

Čestitke na organizaciji Dana otvorenih vrata uputio je i zamjenik Ljubić.

 „Škola je uložila veliki trud i angažman u prezentaciju i popularizaciju strukovnih zanimanja među učenicima i roditeljima. Vrlo je važno da oni dobiju pravovremenu i točnu informaciju, što se konkretno radi u kojemu zanimanju, kakav je napredak tehnologije i ono što je najvažnije, kakve su mogućnosti zaposlenja i napredovanja.“

Zamjenik Ljubić dodao je kako će motivaciji mladih za upis strukovnih zanimanja zasigurno doprinijeti i projekt županijskog Centra kompetentnosti koji obuhvaća Obrtničku školu u Koprivnici i Strukovnu školu u Đurđevcu te je vrijedan preko 70 milijuna kuna. Cilj je stvoriti jednu sasvim novu i modernu obrazovnu paradigmu u strukovnom obrazovanju koja je prijeko potrebna kako bi uspješno odgovorili na zahtjeve tržišta rada i pomogli županijskom gospodarstvu.

„Projektom CEKOM napravit ćemo veliki iskorak u strukovnom obrazovanju, a samo u materijalnom dijelu ćemo nadograditi gotovo tri tisuće kvadratnih metara novih učionica, kabineta i praktikuma te ih opremiti suvremenom opremom. Ujedno će se izraditi i novi standardi zanimanja i kurikulumi te se stavlja naglasak na edukaciju kadrova, obzirom da će čak 100 profesora steći dodatne kompetencije u sektorima elektrotehnike i računalstva te tako povećati kvalitetu nastave. Centar je namijenjen prvenstveno za učenike strukovnih zanimanja, ali i za zaposlenike koji se žele dodatno usavršiti, upoznati s novim tehnologijama ili prekvalificirati“, pojasnio je zamjenik Ljubić te zaključio su projektom ispunjeni svi uvjeti za suvremeno strukovno obrazovanje 21. stoljeća, a koji će, uz izgradnju školskih sportskih dvorana, biti najveća investicija u obrazovanju u posljednjih deset godina.

Dodajmo kako je nakon obilaska strukovnih programa, održan i radni sastanak Projektnog tima Županijskog Centra kompetentnosti nakon čega su članovi tima obišli i nove prostorije đurđevačke Strukovne škole. Kako je naglasio voditelj projekta pročelnik Darko Masnec, tehnički pregled objekta je proveden te se ubrzo očekuje i otvorenje novog krila škole.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci