20 tra 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU NAGRADA NAJBOLJIM KNJIŽARAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2022. GODINI – MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA

Nakon što je Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj prvi put raspisan 2021., u Godini čitanja, Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK nastavlja s provođenjem Javnog poziva i pružanjem podrške knjižarskoj mreži.

Kao i prošle godine vrednovanje će se odvijati u dva kruga: prema mišljenju formiranog povjerenstva sastavljenog od predstavnika Ministarstva i drugih relevantnih sudionika književne scene koji će u predviđenom periodu obići sve prijavljene, kako bi donijeli ukupnu ocjenu svake pojedine knjižare te internetskim glasanjem publike putem mrežne stranice citaj.hr na kojoj će se objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:

  • najbolja samostalna knjižara;
  • najbolji antikvarijat;
  • najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca.

Za svaku se kategoriju dodjeljuju: prva (30.000,00 kuna), druga (20.000,00 kuna) i treća (10.000,00 kuna) nagrada knjižarama i antikvarijatima izvan grada Zagreba te po jedna nagrada u svakoj kategoriji najboljim  knjižarama i antikvarijatima u gradu Zagrebu u pojedinačnom iznosu od 20.000,00 kuna.

Prijave na ovaj Javni poziv primaju se 30 dana od njegove objave na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci