11 tra 2022

OTVOREN NATJEČAJ ZA NACIONALNU NAGRADU GREEN PRIX 2022.

Otvoren je natječaj za Nacionalnu nagradu za okoliš 2022. – Green Prix, koja se organizira u partnerstvu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Greencajt festivala i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a dodjeljuje se u kategorijama:

1) Zelena kampanja

  • nagrađuje se najbolja kampanja kojom se promiču klimatski ciljevi i koja je provedena u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

2) Zelena inovacija

  • nagrađuje se najbolja inovacija iz 2021/2022. godine koja doprinosi klimatskim ciljevima, odnosno smanjenju emisija stakleničkih plinova i prilagodbi klimatskim promjenama.

3) Dekarboniziraj zajednicu

  • nagrađuju se fizičke i pravne osobe koje su svojom aktivnošću doprinijele postizanju klimatskih ciljeva u široj zajednici u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

 4) Lokalna i područna samouprava kao pokretači zelenih promjena

  • nagrađuju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje su svojom aktivnošću i projektima ostvarile najveći korak u provedbi klimatskih ciljeva na svom području od 2021. do 2022. godine.

 5) Obrazovanje za klimatsku budućnost

  • nagrađuju se projekti i aktivnosti provedene unutar odgojno – obrazovnih ustanova na temu klimatskih promjena a provedeni su ili se provode u razdoblju od 2021. do 2022. godine.

6) Green lider

  • za ovu kategoriju glasuju građani on-line za predložene lidere: Mario Romulić, Vjeran Piršić, Biljana Borzan, Simon Thomas, Karlo Vulin, Tea Blažević, Ivana Krstulović Baković, Ivana Bašić, Davor Bruketa.

 

Rok za prijavu, odnosno glasovanje  je do 2. svibnja 2022. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci