01 tra 2022

U OKVIRU NPOO-a MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA OBJAVILO JAVNE POZIVE ZA PODUZETNIKE „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA“ I „BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021.-2026. objavilo Pozive za dostavu projektnih prijedloga „Komercijalizacija inovacija“ i „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“.

Poziv „Komercijalizacija inovacija“

Cilj Poziva je poticati ulaganja neophodna za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja. Poticat će se inovativni projekti s najvećom vjerojatnošću za komercijalni uspjeh, a čime će se pokrenuti poslovne aktivnosti i proizvodnja na temelju primijenjenih rješenja. Rezultati projekta su inovacije koje su spremne za tržište.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati:

  • inovacije MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih inovativnih proizvoda i usluga;
  • inovacije procesa i organizacije poslovanja MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih inovativnih proizvoda i usluga;
  • početna ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu isključivo u svrhu provedbe aktivnosti iz točke 1. i/ili 2.;
  • potpore MSP-ovima za sudjelovanje na sajmovima povezano s projektom;
  • prateće aktivnosti povezane s pripremom i provedbom projekta (de minimis potpore).

Aktivnosti pod br. 1. i 2. mogu se provoditi samostalno, dok se aktivnosti pod br. 3. , 4. i 5. ne mogu provoditi samostalno, već samo zajedno s aktivnostima pod br. 1. i 2.

Raspoloživi iznos sredstava je 380.000.000,00 kuna.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju je 5.320.000,00 kuna dok je najniži 760.000,00 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici.

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 20. svibnja 2022. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.

 

Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“

Cilj Poziva je potaknuti rast novoosnovanih malih i srednjih poduzeća koja razvijaju inovacije temeljene na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati:

  • nadogradnja, osmišljavanje, provjera izvedbe, validacija tržišta ili tehnologije;
  • ispitivanje, razvoj pilot-linija;
  • zaštita intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvode, usluge ili tehnologije);
  • osposobljavanje korisnika za specifične vještine za start-up tvrtke (u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije).

Raspoloživi iznos sredstava je 141.000.000,00 kuna.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju je 1.000.000,00 kuna dok je najniži 200.000,00 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su novoosnovani MSP-ovi (do 5 godina starosti).

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 01. lipnja 2022. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine.

 

Prijavitelji će projektne prijedloge za oba poziva moći unositi u sustav eNPOO od 20. travnja 2022. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE a Pozivi su dostupni OVDJE.

 

 

VIRTUALNA RADIONICA ZA POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira virtualnu radionicu za poziv na dostavu projektnih prijedloga „Komercijalizacija inovacija“ (C1.1.2. R2-I5) koja će biti održana 14. travnja 2022. godine s početkom u 13 sati.

Radionica će biti održana putem platforme MS Teams. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem elektroničke pošte [email protected] s naznakom „Prijava na virtualnu radionicu“ zaključno s 13. travnja 2022. godine do 12 sati. Svi prijavljeni će putem elektroničke pošte dobiti MS Teams poveznicu i upute vezane uz sudjelovanje na radionici. Napominje se da se na radionicu prijavi najviše dvije mail adrese po instituciji/poduzetniku zbog ograničenog broja korisnika MS Teams platforme. Očekivano trajanje radionice je 2 sata.

Više informacija dostupna je OVDJE.

 

VIRTUALNA INFORMATIVNA RADIONICA ZA POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA“

Virtualna radionica za poziv na dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (C1.1.2. R2-I3) održat će se u petak, 22. travnja 2022. godine s početkom u 13 sati. Radionica će se održati putem platforme MS Teams. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem elektroničke pošte zaključno s 21. travnja 2022. do 12 sati, ili do popunjenja kapaciteta.

Očekivano trajanje radionice je 2 sata.

Na radionicu se možete prijaviti slanjem poruke na: [email protected] s naznakom „Prijava na virtualnu radionicu novoosnovani MSP“. Svi prijavljeni će putem elektroničke pošte dobiti poveznicu za radionicu na platformi MS Teams. Napominje se da se na radionicu prijavi najviše dvije mail adrese po instituciji/poduzetniku zbog ograničenog broja korisnika MS Teams platforme. U slučaju tehničkih poteškoća tijekom same radionice po potrebi će se organizirati dodatni termin. Na mrežnoj stranici https://mingor.gov.hr/ bit će objavljena prezentacija s provedene radionice.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

SNIMKA I PREZENTACIJA S VIRTUALNE RADIONICE

Slijedom održane virtualne radionice poziva „Komercijalizacija inovacija“ (C1.1.2.R2-I5) održane 14. travnja 2022. godine, dostupne su snimka virtualne informativne radionice i prezentacija s radionice.

Navedeni materijali kao i više informacija dostupno je OVDJE.

 

OBJAVA PRVE IZMJENE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Komercijalizacija inovacija” (Referentni broj: NPOO.C1.1.2. R2-I5.01).

Izmjene su tehničke prirode te ne utječu na uvjete Poziva, a unesene su u natječajnu dokumentaciju na način da su jasno istaknute.

Izmijenjeni su slijedeći dokumenti:

  • Upute za prijavitelje,
  • Prilog 6. Metodologija obračuna troškova prema PMF metodi.

Više informacija kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

 

OBJAVA PRVE IZMJENE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (Referentni broj: NPOO.C1.1.2. R2-I3.01).

Izmjene su tehničke prirode te ne utječu na uvjete Poziva, a unesene su u natječajnu dokumentaciju na način da su jasno istaknute.

Izmijenjeni su slijedeći dokumenti:

  • Upute za prijavitelje,
  • Prilog 6. Metodologija obračuna troškova prema PMF metodi.

Više informacija kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

 

SNIMKA I PREZENTACIJA S VIRTUALNE RADIONICE ODRŽANE 22.4.2022.

Slijedom održane virtualne radionice poziva „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (NPOO.C1.1.2. R2-I3.01) održane 22.4.2022., obavještavamo Vas da je prezentacija s radionice dostupna na poveznici:

prezentacija “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća” 

Snimka virtualne informativne radionice navedenog Poziva dostupna je na youtube kanalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, na poveznici:

Poveznica na YT kanal MINGOR-a

Slijedom održane virtualne radionice poziva „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ (NPOO.C1.1.2. R2-I3.01) održane 22.4.2022., obavještavamo Vas da je prezentacija s radionice dostupna na poveznici:prezentacija “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća” 

Snimka virtualne informativne radionice navedenog Poziva dostupna je na youtube kanalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, na poveznici:

Poveznica na YT kanal MINGOR-a

 

 

2. IZMJENE POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA“ I „BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 2. izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Komercijalizacija inovacija” (Referentni broj: NPOO.C1.1.2. R2-I5.01) i Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća (Referentni broj: NPOO.C1.1.2. R2-I3.01).

Izmjene su tehničke prirode te ne utječu na uvjete Poziva, a unesene su u natječajnu dokumentaciju na način da su jasno istaknute.

U Pozivu „Komercijalizacija inovacija“ izmijenjeni su dokumenti:

  • Upute za prijavitelje – u dijelu Troškovi plaća osoblja;
  • Obrazac 5. Financijski podaci – otključane su sve potrebne ćelije;
  • Prilog 3. Postupak dodjele bespovratnih sredstava – Kontrolna lista za ocjenjivanje kvalitete;
  • Prilog 4. Pravila o provedbi postupaka nabava za neobveznike Zakona o javnoj nabavi – poveznice za objavu Poziva na dostavu ponuda;
  • Prilog 5. Pravila o financijskim korekcijama – poveznice za objavu Poziva na dostavu ponuda;
  • Prilog 6. Metodologija obračuna troškova prema PMF metodi;
  • Prijavni obrazac: u kartici Projekt – upute za popunjavanje u poljima: Analiza izvedivosti i opcija, detaljni opis projekta unaprjeđenja poslovnih procesa i financijska analiza;
  • Prijavni obrazac: u kartici Aktivnosti – u polju Aktivnosti projekta obavezan je unos datuma početka provedbe.

U Pozivu „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ izmijenjeni su dokumenti:

  • Upute za prijavitelje – u dijelu Troškovi plaća osoblja;
  • Obrazac 2. Izjava Prijavitelja – usklađenje s Uputama za prijavitelje;
  • Obrazac 5. Financijski podaci – otključane su sve potrebne ćelije;
  • Prilog 4. Pravila o provedbi postupaka nabava za neobveznike Zakona o javnoj nabavi – izmjena poveznice za objavu Poziva na dostavu ponuda;
  • Prilog 5. Pravila o financijskim korekcijama – izmjena poveznice za objavu Poziva na dostavu ponuda;
  • Prilog 6. Metodologija obračuna troškova prema PMF metodi;
  • Prijavni obrazac: – u kartici Projekt – Upute za popunjavanje u poljima Analiza izvedivosti i opcija, detaljni opis projekta unaprjeđenja poslovnih procesa i financijska analiza;
  • Prijavni obrazac: u kartici Aktivnosti – u polju Aktivnosti projekta obavezan je unos datuma početka provedbe

Više informacija dostupna je OVDJE.

 

PONIŠTEN POZIV ZA PODUZETNIKE „BESPOVRATNE POTPORE ZA NOVOOSNOVANA PODUZEĆA”

Poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”, koji je trebao ići po modelu trajno otvorenog poziva, poništen je 31. svibnja 2022. godine.

Čim se uvjeti poziva prilagode, on će se ponovno objaviti, no ovaj put po modelu privremeno otvorenog poziva.

To znači da će se svi projektni prijedlozi zaprimljeni u definiranom vremenskom roku evaluirati, te će se sastaviti rang lista sukladno rezultatima ocjene kvalitete.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

 

PRIVREMENA OBUSTAVA POZIVA „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA”

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Komercijalizacija inovacija” obustavljen je 29. lipnja 2022. u 23:59 sati na razdoblje od 90 dana, odnosno do 27. rujna 2022.

Poziv se obustavlja na određeno vrijeme uslijed prekoračenja 200 % ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava, sukladno poglavlju „Kako se prijaviti“, točki „Projektni prijedlog“ u Uputama za prijavitelje.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci