22 ožu 2022

POTPORE ZA KREATIVNI INOVATIVNI LABORATORIJ I NOVINARSKO PARTNERSTVO U 2022. GODINI

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) objavila je dva Poziva na dostavu prijedloga za Inovativni kreativni laboratorij i Novinarsko partnerstvo koja se provode u okviru Međusektorskog potprograma koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući audiovizualni) kako bi se potaknula međusektorska suradnja i inovacije te djelovanja u sektoru informativnih medija. Pozivi za dostavu projektnih prijedloga otvoreni su do 7. rujna 2022. godine.

Inovativni kreativni laboratorij potiče aktere iz različitih kulturnih i kreativnih sektora da dizajniraju i testiraju inovativna digitalna rješenja s potencijalnim pozitivnim dugoročnim utjecajem na više kulturnih i kreativnih sektora. Ovim pozivom želi se podržati stvaranje inovativnih rješenja (alata, modela i metodologija) koja se mogu primijeniti na audiovizualni sektor i barem još jedan kreativni i kulturni sektor, a rješenja bi se trebala lako replicirati i imati potencijal za prodor na tržište. Cilj je ovog poziva podržati konkurentnost, proces ozelenjavanja, suradnju, cirkulaciju, vidljivost, dostupnost, raznolikost ili publiku u različitim sektorima.

Novinarskim partnerstvima želi se potaknuti sustavna suradnja profesionalnih medijskih organizacija kako bi se unaprijedila održivost i konkurentnost profesionalnog novinarstva usmjerenog na suradničku poslovnu transformaciju i/ili suradničke novinarske projekte.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci