16 ožu 2022

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZRNO NADE ZA NAS MLADE“

Zrno nade za nas mladeLogo projekta Uz PORU po potporu

Dana 16. ožujka 2022. godine u prostorijama Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje u Koprivnici održana je početna konferencija projekta „Zrno nade za nas mlade“ financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Svrha projekta je unaprjeđenje sposobnosti Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za pružanje usluga poludnevnog boravka, rehabilitacije djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi ili s problemima u ponašanju, jačanje kapaciteta stručnjaka provođenjem edukacija te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije. Provedbom predviđenih aktivnosti  Centar Svitanje će proširiti mrežu socijalne usluge poludnevnog boravka na đurđevačko područje te će uslugu proširiti na novu korisničku skupinu – djecu i mlade s problemima u ponašanju. Nova provedba usluge poludnevnog boravka već je započela za skupinu korisnika i privremeno se provodi u prostoru Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju u Đurđevcu.

Razdoblje provedbe projekta „Zrno nade za nas mlade“ je 24 mjeseca, od 30. lipnja 2021. godine do 30. lipnja 2023. godine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 5.365.064,94 kn od kojih je 85% osigurano od strane Europske unije a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Na početku konferencije ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić pozdravio je goste te zahvalio predstavnicama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na kontinuiranoj podršci, Koprivničko-križevačkoj županiji te gradovima Koprivnici, Đurđevcu i Ludbregu na dosadašnjoj suradnji i podršci, Centrima za socijalnu skrb Koprivnica, Đurđevac, Križevci i Ludbreg za ostvarenu suradnju, PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na pružanju stručne pomoći tijekom pripreme i provedbe projekta, OŠ Đurđevac na privremeno ustupljenom prostoru za provedbu socijalnih usluga i svim djelatnicima za trud koji ulažu u svakodnevni rad i provedbu projekta.

U nastavku okupljenima su se obratili predstavnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Kalečak, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Koprivnice Ana Mlinarić koji su naglasili važnost socijalnih usluga koje pruža Centar za pružanje usluga u zajednici i pohvalili projektne aktivnosti. Ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić okupljenima je naglasila važnost korištenja EU sredstava te napomenula da PORA u području socijalnih usluga trenutno pruža stručnu pomoć pri provedbi 6 projekata ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna.

U završnom dijelu konferencije stručne djelatnice Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje okupljenima su prezentirale svoje radne aktivnosti vezano na pružanje usluga poludnevnog boravka, pružanje usluga potpomognutog stanovanja te pružanja stručne podrške udomiteljskim, posvojiteljskim i biološkim obiteljima.

Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi projekta „Zrno nade za nas mlade“ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci