03 ožu 2022

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „POMOĆ JE MOĆ“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 3. ožujka 2022. godine u društvenom domu u Legradu održana je Završna konferencija projekta „POMOĆ JE MOĆ“ financiranog u okviru Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI, FAZA II. Ukupna vrijednost projekta je 1.392.977,00 kuna, a projekt se provodio 18 mjeseci. Nositelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Općina Koprivnički Bregi, Općina Podravske Sesvete, Općina Gola, Općina Ferdinandovac, Općina Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Koprivnica  i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Završnoj konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ sa suradnicom te predstavnici projektnih partnera Općina Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec i Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić  koji je zahvalio svim partnerima istaknuvši kako je projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna uvelike pomogao starijim osobama i podigao razinu kvalitete života za 105 starijih i nemoćnih osoba o kojima je brinulo 15 zaposlenih žena te izrazio nadu da će se ovakvi oblici pomoći nastaviti i dalje. U nastavku konferencije predstavnica Općine Legrad prezentirala je sve projektne aktivnosti te zahvalila svim prisutnima na uspješnoj suradnji.

Svim prisutnima se obratila i ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić koja je također izrazila zadovoljstvo uspješnom provedbom projekta te je navela kako je Razvojna agencija PORA KKŽ do sad pružala stručnu pomoć u pripremi i/ili provedbi za ukupno devet projekata iz Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI (FAZA I i FAZA II) sveukupne vrijednosti 26,6 milijuna kuna.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je načelniku Saboliću i svima uključenima čestitao na uspješnom završetku projekta te spomenuo kako se na području Koprivničko-križevačke županije iz Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI (FAZA I i FAZA II) do sad provodilo ukupno 16 projekata sveukupne vrijednosti 45,3 milijuna kuna. Također, zamjenik župana je istaknuo kako su navedeni projekti osigurali zapošljavanje za ukupno 367 žena koje su brinule o 2059 korisnika.

U ime prisutnih načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je uz zahvale svim sudionicima naglasio važnost projekata takvog tipa te važnost zajedništva i kontinuiteta pomoći i brige za stariju populaciju.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta „POMOĆ JE MOĆ“ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci