24 velj 2022

ODRŽAN 2. SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU NASTAVKA PROVEDBE PROJEKTA ATM for SMEs

 

atm2

Dana 24. veljače 2022. godine održan je 2. on-line sastanak projektnih partnera u okviru nastavka provedbe projekta „ATM for SMEs“.

Nastavak provedbe projekta odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 398.200,00 EUR, a sa svrhom razmjene znanja, iskustva i inicijativa između projektnih partnera u kontekstu mikrofinanciranja i mjera koje su poduzete kako bi se MSP-ovima pomoglo pri oporavku od krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Sastanku su nazočili vodeći partner Fejér Enterprise Agency iz Mađarske i ostali projektni partneri: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

U prvom dijelu događaja, nakon pozdravnih i uvodnih riječi uslijedila je prezentacija vodećeg partnera na temu daljnje provedbe projektnih aktivnosti, dok su u drugom djelu projektni partneri predstavili svoje regionalne (nacionalne) inicijative za mikro, male i srednje poduzetnike kako bi minimalizirali utjecaj pandemije COVID-19 na njihovo poslovanje.

Nacionalnu inicijativu za očuvanje i zadržavanje radnih mjesta u svrhu pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima koju je u 2020. i 2021. godini provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje a koju će provoditi i u 2022. godini prezentirala je i predstavnica Razvojne agencije PORE KKŽ.

Na kraju sastanka vodeći partner zahvalio se svim projektnim partnerima na sudjelovanju i iskazanim inicijativama te je najavio sljedeći sastanak projektnih partnera predviđen uživo za lipanj 2022. godine na Sardiniji.

 

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci