11 velj 2022

MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA – PRODULJEN ROK PROVEDBE PROGRAMA JAMSTAVA ZA KREDITE ZA PODUZETNIKE U PODRUČJU KULTURE I KREATIVNIH INDUSTRIJE

Vlada Republike Hrvatske usvojila je izmjene i dopune programa jamstava za kredite za poduzetnike aktivne u području kulture i kreativnih industrija kojima je trajanje Programa jamstava produljeno do 30. lipnja 2022. godine.

Program omogućuje dodjelu državne potpore Ministarstva kulture i medija u vidu izdavanja jamstava za kredite poduzetnicima u kulturi i kreativnim industrijama koji su suočeni s poteškoćama uslijed pandemije bolesti COVID-19.

Program se provodi od srpnja 2020. godine uz osigurani iznos od 300 milijuna kuna, pri čemu iznos jamstva po poduzetniku ne smije prijeći 800.000 eura po kreditu.

Sredstva kredita koristite se za obrtni kapital, operativne troškove i troškove koji su vezani za rad i likvidnost sektora kulturnih i kreativnih industrija.

Korisnici programa su samostalni umjetnici, mikro, mali i srednji poduzetnici primarno registrirani za obavljanje djelatnosti u kulturi i kreativnim industrijama koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci