28 sij 2022

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA TRANSNACIONALNE SURADNJE INTERREG DUNAV USREDOTOČEN NA SURADNJU S ENI ČLANICAMA PROGRAMA – UKRAJINOM I MOLDOVOM

Dana 26. siječnja 2022. godine otvoren je Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav usredotočen na suradnju s ENI članicama Programa – Ukrajinom i Moldovom.

Cilj poziva je povećanje institucionalnih kapaciteta ukrajinskih i moldovskih dionika za razvoj i provedbu transnacionalnih projekata u tematskim područnima budućeg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije u programskom razdoblju 2021. – 2027. kroz pojačanu suradnju relevantnih dionika na regionalnoj i lokalnoj razini.

Poziv je usredotočen na Specifični cilj 4.1 – Poboljšanje institucionalnih kapaciteta za rješavanje velikih društvenih izazova. Okvirna financijska alokacija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 1.4 milijuna eura, alokacija za ukrajinske partnere iznosi 2.48 milijuna eura, a za moldovske 2.33 milijuna eura iz ENI proračuna.

Poziv je otvoren do 10. ožujka 2022. godine.

Seminar za projektne prijavitelje planiran je 9. veljače 2022. godine.

Više o Pozivu možete pročitati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci