13 sij 2022

OBAVIJEST O OTVORENOM FONDU ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA

Državni zavod za intelektualno vlasništvo obavještava da je Fond za mala i srednja poduzeća otvoren za prijave.

Na inicijativu Europske komisije, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO)će i u 2022.g. provoditi novo izdanje Fonda za MSP-ove.

Otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

Financijska sredstva dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za troškove usluge IP Scan-a, troškove registracije žiga i industrijskog dizajna (Voucher 1) i zaštite patenta (Voucher 2). 

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

 

URED EUROPSKE UNIJE ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO (EUIPO) – WEBINAR O FONDU ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru organizira informativni webinar o novom Fondu za mala i srednja poduzeća (SME Fund) u utorak, 1. veljače 2022. godine od 10.00 – 10.45 sati.

Stručnjaci iz EUIPO-a pružit će više informacija o prijavama, te predstaviti prednosti Fonda za mala i srednja poduzeća u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva.

Za korisnike u 2022. godine sredstva se mogu koristiti za djelomičnu naknadu troškova za usluge dijagnostike intelektualnog vlasništva poduzeća, troškova registracije žiga i industrijskog dizajna i zaštite patenta.

Prijave na webinar dostupne su OVDJE.

 

DRŽAVNI ZAVOD ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO – CIKLUS PREDAVANJA O INTELEKTUALNOM VLASNIŠTVU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru svoje Akademije u svibnju kreće sa specijaliziranim predavanjima namijenjenim MSP-ovima.

Djelatnici i stručnjaci za intelektualno vlasništvo iz Zavoda predstavit će različite teme koje obuhvaćaju (pre)poznavanje i korištenje intelektualnog vlasništva u poslovanju, zaštitu različitih oblika industrijskog vlasništva (patent, uporabni model, znakovi razlikovanja – žigovi, industrijski dizajn, oznake zemljopisnog podrijetla i oznake izvornosti), neformalne oblike intelektualnog vlasništva kao alata u poslovanju, zaštitu autorskog i srodnih prava te provedbu prava intelektualnog vlasništva.

Predavanja se održavaju online putem internetske platforme Microsoft Teams.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci