11 sij 2022

WEBINAR NA TEMU FINANCIJSKIH INSTRUMENATA ZA KRUŽNO GOSPODARSTVO

Dana 01. veljače 2022. godine Interreg Europe Policy Learning platforma organizirat će webinar na temu „Financijski instrumenti za kružno gospodarstvo“.

Uz Green Deal i novu Europsku industrijsku strategiju za globalno konkurentnu, zelenu i digitalnu Europu, nužnost tranzicije gospodarstva prema kružnom, dosegnula je sve razine kreiranja politike konkurentnosti. Tvrtke sve više rade na svojim poslovnim modelima i procesima kako bi smanjile svoj okolišni otisak i riješile sve veće rizike (kao što su nedostatak resursa, nesigurna opskrba, nestabilnost cijena i slično) i to iskorištavanjem kružnih prilika.

Kao što je to slučaj za svaku značajnu transformaciju, izazovi za poduzeća, a posebno mala i srednja poduzeća i dalje su veliki i potrebna je podrška kako bi se smanjili rizici ulaganja u nove poslovne modele i/ili tehnologije.

Cilj webinara je predstaviti neke pristupe o tome kako nacionalne, regionalne i lokalne vlasti mogu prilagoditi svoje okvire financiranja za promicanje i poticanje kružne tranzicije gospodarstva i koje se vrste mjera koriste za poticanje kružne tranzicije poduzeća općenito a posebno za mala i srednja poduzeća.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci