15 pro 2021

OTVORENO PODNOŠENJE ZAHTJEVA IZ PROGRAMA POTPORE MALIM MLJEKARAMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA SABIRANJA MLIJEKA PROIZVEDENOG U REPUBLICI HRVATSKOJ

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava zainteresiranu javnost da je otvoreno podnošenje zahtjeva iz Programa potpore malim mljekarama za sufinanciranje troškova sabiranja mlijeka proizvedenog u Republici Hrvatskoj.

Za potporu je prihvatljiv prvi otkupljivač u kategoriji mikro, malih i srednjih poduzeća kako su definirana u Prilogu I. Uredbe Komisije (EU) br. 702/2014. koja posluju u odobrenim objektima za preradu mlijeka upisanima u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo i koji je otkupio mlijeko od primarnog proizvođača proizvedeno na području Republike Hrvatske u razdoblju od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine.

Zahtjeve za potporu moguće je podnijeti najkasnije do 20. prosinca 2021. godine.

Zahtjev za potporu podnosi se poštom Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Uz Zahtjev za potporu potrebno je priložiti:

  • ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili
  • ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev.

Više informacija o navedenom kao i potrebni obrasci dostupni su OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci