08 pro 2021

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA – STIPENDIRANJE UČENIKA U DEFICITARNIM OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA I DODJELA POTPORA GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA KOJI IZVODE NAUKOVANJE

Sukladno Operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ provedena je Operacija „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja FAZA II“ u okviru koje su, u periodu 2019. – 2020., dodjeljivane stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i potpore gospodarskim subjektima koji izvode naukovanje.

Kako su sredstva iz Operativnog programa temeljem kojih je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo financiranje navedenih aktivnosti u prethodnom programskom razdoblju iskorištena, a operativni programi za razdoblje 2021. – 2027. još nisu odobreni od strane Europske komisije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nije u mogućnosti raspisati nove natječaje za dodjelu stipendija i bespovratnih potpora gospodarskim subjektima.

No s obzirom na to da navedeno programsko razdoblje uključuje i 2021. godinu, ako će biti moguće raspisati natječaje za navedene aktivnosti, izgledno je da će biti moguće i retrogradno financiranje nastalih troškova.

Sve daljnje relevantne informacije vezane za provedbu ovih aktivnosti pravovremeno će biti objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci