06 pro 2021

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA PRUŽANJEM POMOĆI NAJPOTREBITIJIM OSOBAMA PODJELOM HRANE I/ILI OSNOVNE MATERIJALNE POMOĆI – FAZA IV“

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“, ukupne vrijednosti 80.795.000,00 kn.

Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju,  s ciljem doprinosa rješavanju posljedica pandemije COVID-19 i potresa u odnosu na najpotrebitije u Hrvatskoj.

Ciljane skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 30. lipnja 2022. godine ili danom  odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovolji svim kriterijima, a kojim se iscrpljuju  raspoloživa financijska sredstva.

Planirano trajanje provedbe projekata je od 10 do 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Poziv financira Europska unija iz sredstava REACT-EU u okviru FEAD Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. kao odgovor Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Sve dodatne informacije o pozivu kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci