24 stu 2021

ODRŽAN 1. SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU NASTAVKA PROVEDBE PROJEKTA ATM FOR SMEs

atm2

Dana 24. studenog 2021. godine održan je 1. on-line sastanak projektnih partnera u okviru nastavka provedbe projekta ATM for SMEs.

Nastavak provedbe projekta odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 398.200,00 EUR.

Sastanku su nazočili vodeći partner Fejér Enterprise Agency iz Mađarske i ostali projektni partneri: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije iz Hrvatske.

Osim projektnih partnera sastanku su se priključili i predstavnici lokalnih dionika projektnih partnera. Ispred projektnog partnera Razvojne agencije PORE KKŽ nazočili su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Entera Koprivnica d.o.o..

U prvom dijelu događaja, nakon pozdravnih i uvodnih riječi uslijedila je prezentacija vodećeg partnera na temu analize regionalnog utjecaja pandemije COVID-19 na mikro, male i srednje poduzetnike. Predstavljeni su statistički pokazatelji EUROSTATA i SAFE 2020 ankete utjecaja pandemije COVID-19 na nacionalnoj razini projektnih partnera. Statistički pokazatelji za države projektnih partnera jasno pokazuju da je pandemija COVID-19 utjecala na povećanje stope nezaposlenosti, pad BDP-a po stanovniku te je povećan rizik od siromaštva.

Nakon toga je projektni partner Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije predstavila izradu studije o mikrofinanciranju u kontekstu oporavka od krize uzrokovane pandemijom COVID-19 koja će biti finalni rezultat nastavka provedbe projekta ATM for SMEs.

U drugom dijela sastanka projektnih partnera svi projektni partneri predstavili su svoje regionalne inicijative u svrhu pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi se ublažio negativan utjecaj pandemije COVID-19 na njihovo poslovanje.

Regionalnu inicijativu u svrhu pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima koju je u 2020. i 2021. godini provodila Koprivničko-križevačka županija, prezentirala je i predstavnica Razvojne agencije PORE KKŽ.

Na kraju sastanka vodeći partner zahvalio se svim projektnim partnerima na sudjelovanju i iskazanim inicijativama te najavio sljedeći sastanak za veljaču 2022. godine.

 

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci